Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

9. 1. 2009 19:20
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

5. 1. 2009 22:52
Ale fuj

Svoboda učinila další významný krok ve svém šíření, nemohoucí občané mají další ochranný pláštík, který je chrání před krutým světem - je tu kyberšikana, to je takový zlý... nepěná věc, pane řediteli.

Jsem od přírody typ spíše stvořený pro to, aby byl šikanován, na základní škole jsem si nějakými těmi ústrky i prošel, na střední škole jsem měl spolužáka, který mě alespoň jednou týdně nazval debilem.

Nicméně mi to nijak nezabránilo v tom pokračovat dál na vysokou školu a získat zajímavé zaměstnání, věšet se nechystám.

To, že kluk neunese pomluvy, že je gay, že holka poté, co je ve škole zneužita (ano, to rozhodně bylo zneužití, souhlasím) a svěří se jen částečně kamarádce a hned se v noci oběsí a že jiná holka, co má v devíti letech deprese ze svého vzhledu a okamžitě vyhoví sebevraždou domnělému klučinovi z netu...

A to, že o pozadí žádného z činů neměla rodina ani jedné z "obětí" nejmenší tušení, to přece nesouvisí s kyberšikanou, zde jsou příčiny jiné:

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

5. 1. 2009 22:59
Re: Ale fuj

1) Nedostatečná komunikace v rodině a nevšímavost rodičů vůči svým dětem.

 

2) Nesmyslný tlak na teenagery valící se z médií, že je za každou cenu nutné být krásný, oblíbený a in.

3) Tohle bude jistě znít fakt krutě, ale v přírodě platí, že slabší kusy padnou za oběť dravcům... Ano, v záchvatu pseudohumanity můžeme tvrdit, jak i tito psychicky značně labilní jedinci měli právo na plnohodnotný život a vyspělá společnost by jim ho měla umožnit (ač by to znamenalo držet dotyčné v jakési pohádkové bublině), ale vezmu-li v úvahu třeba to, že o pár let později by onen pomlouvaný klučina mohl klidně vzít zbraň a postřílet ty, kteří se mu vysmívali plus pro jistotu i pár dalších spolužáků, co by byli zrovna nablízku, jsem vlastně docela rád, že to dopadlo takto.

Netvrdím, že mi těch zmařených mladých životů není líto, ale rozhodně není problémem kyberšikana, každého z nich zabilo něco úplně jiného, co nemá s jakýmkoliv kyber- co do činění.

0 0
možnosti
JN

Wrunx

5. 1. 2009 12:18
A jakpak asi fungovala

 v uvedených případech rodina? Vztahy, důvěra, zázemí, kounikace?

0 0
možnosti
MZ

Aglája Vopajšlíková

5. 1. 2009 13:16
Re: A jakpak asi fungovala

Proboha, jak by se asi mohla rodina bránit v případě, že holku u tabule ve škole ponižují tím nejhorším způsobem? Ten dotaz je úplně zcestný. Málokdo je hrdý na to, že je vysmíván. Nemusíme chodit příliš daleko - domácím násilím se také hned tak nikdo nechlubí.

0 0
možnosti
AF

Toli

5. 1. 2009 11:57
Slávistický homelessák - bývalý

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7008x

Seznam rubrik

Oblíbené stránky